A következő gázévre biztosított a teljes lakossági gázellátás


A Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) a 2015. május 8-án megtett földgázforrás felajánlás során 2,87 milliárd m3 földgázt értékesített a földgáz egyetemes szolgáltatók részére

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL törvény (GET) 2015. május 8-án meghirdetett és május 9-én hatályba lépett módosítása értelmében az MFGK köteles a szerződéssel le nem kötött földgáz forrásait a lakosságot is ellátó egyetemes szolgáltatók részére felajánlani.

Az MFGK a felajánlást az egyetemes szolgáltatók felé 2015. május 8-án megtette, amelyet az egyetemes szolgáltatók 2015. május 10-ig elfogadtak. A felajánlás és egyéb értékesítés keretében a földgáz egyetemes szolgáltatók összesen 3,75 milliárd m3 földgáz vásárlását igazolták vissza a 2015. július 1. és 2016. október 1. közötti gázévre vonatkozóan.

Az MFGK Magyarország legnagyobb földgázkereskedője és a földgáz egyetemes szolgáltatók legfontosabb partnere a lakossági fogyasztók megbízható földgázellátásában.

A Társaság elkötelezett Magyarország hosszú távú biztonságos földgázellátása iránt, és megbízható forrásai segítségével biztosítja a magyar földgázfogyasztóknak az ellátásbiztonságot.